Hakukoneoptimointi on tärkeä osa markkinointia
"Sivustomme optimointi nosti valikoiduilla hakusanoilla yrityksemme Googlen ensimmäiselle sivulle" – J.Knuutinen tj SunGlobe Oy


Edellinen Sivu

- Hakukoneoptimointi

Näkyvyyttä Googlessa

Virallinen jälleenmyyjä

Adwords Qualified Individual

Hakukoneoptimointi

Mitä eroa on hakukonemainonnalla ja hakukoneoptimoinnilla?
Optimointi tarkoittaa itse kotisivuun tehtäviä muutoksia jotta sivusto olisi ilmaisissa hakutuloksissa korkeammalla Googlessa ja muissa hakukoneissa. Optimoinnin tulokset alkavat yleensä näkyvä vasta 4-6 vkon kuluttua.

Hakukonemainokset taas näkyvät valikoiduilla hakusanoilla itse hakutulosten oikealla tai yläpuolella. Hakukonemainonnassa maksat klikkauskohtaisen hinnan jos joku klikkaa mainostasi. Mainokset saadaan näkyviin jopa 15 minuutin kuluttua!

Tutkimusten mukaan eniten klikkauksia saavat hakutulokset (hakukoneoptimointi) jotka keräävät 70-90 % klikkauksista ja näistäkin vielä ensimmäisillä sijoilla olevat saavat leijonan osan. Hakukonemainokset taas keräävät loput 10-30 % klikkauksista.

Mitä hakukoneoptimointi maksaa?
Hakukoneoptimointi ei ole kallista jos sen kustannukset suhteuttaa saavutettaviin tuloksiin. Optimointi sisältää paljon aikaavievää analysointia ja yksityiskohtaista koodausta joten kustannuksia väistämättä tulee. Tulokset alkavat yleensä näkyvä vasta 4-6 vkoa optimoinnin aloittamisen jälkeen. Hyvin tehty optimointi tuo yrityksesi kotisivuille uusia kävijöitä tulevaisuudessa ja vuosien ajan. Uusista kävijöistä taas voi tulla uusia asiakkaita. Kuten kaikessa internetmarkkinoinnissa niin optimoinnissakin tulokset voidaan selvittää hyvinkin tarkasti.

Kannattaa pyytää meiltä tarkka tarjous optimoinnista. Tarjouksen saa ilmaiseksi ja me kerromme siinä yksityiskohtaisesti millaisia muutoksia kotisivustoonne tulisimme tekemään.

Saanko mitään takuita siitä, että optimointi toimii?
Kyllä! Saat meiltä takuun. Optimointisopimuksessa määrittelemme vähimmäisnousun hakutuloksissa tai sivuston kävijämäärän nousun prosenteissa. Vertaamme lähtötasoa tilanteeseen 4 vkon ja 8 vkon kuluttua optimoinnin aloittamisesta. Saat tarkan raportin jopa kymmenien eri hakusanojen ja sanayhdistelmien tehosta ja sivustosi kävijämäärien noususta. Mikäli tavoitteisiin ei päästä niin maksat vain 50 % sovitusta hinnasta.

Sain paljon edullisemman tarjouksen optimoinnista. Eikö minun kannattaisi ottaa sieltä mistä halvimmalla saa?
Ei välttämättä. Kaikki optimoijat eivät osaa asiaansa. Vääränlainen sivuston väkinäinen nostatus voi johtaa siihen, että Google siirtää kotisivusi mustalle listalle. Voi olla, että sivustoa ei löydy 6 kk ajan lainkaan Googlen hakutuloksissa. Kannattaa varoa tarjoajia jotka eivät kerro mitä muutoksia he tulevat tarkalleen tekemään tai jotka lupaavat pääsyn ensimmäiselle sivulle hakutuloksissa. TM-Tomera on luotettava kumppani koska olemme virallinen Google mainonnan jälleenmyyjä (Google advertising professional).

Minulle tarjottiin puhelimessa paikkaa Googlen ensimmäisen sivun hakutuloksissa hintaan 500 € / vuosi. Kannattako minun tehdä sopimus?
Ei! Ensinnäkin Googlesta ei voi ostaa ensimmäisen sivun tuloksia eikä kukaan näin ollen voi niitä asiakkaalleen luvata. Mieti mikä tilanne on jos samaa palvelua tarjotaan 20 yritykselle. Tällaisia tarjouksia esittävät usein joidenkin Googlen arvostamien portaalien ylläpitäjät. Portaaliin on luotu sivu joka on korkealla valikoiduilla hakusanoilla. Maksua vastaan saat portaalin sivulle linkin yrityksesi kotisivuille. Olet kuitenkin jatkossa riippuvainen kyseisestä portaalista ja he voivat halutessaan vaihtaa linkin jollekin kilpailijallesi joka tarjoaa linkistä enemmän rahaa.

Minulla ei ole verkkokauppa enkä myy tuotteitani internetissä. Kannattaako minun käyttää rahoja internetmarkkinointiin?
Kyllä! Kuluttajat hakevat nykyään tietoa internetistä ja tekevät alustavaa vertailua ennen ostopäätöksen tekoa. Ostokset tehdään kuitenkin sen jälkeen usein edelleen perinteisessä myymälässä. Ostopaikka valitaan ja etsitään internethakujen perusteella. Esimerkiksi tv-korjaaja etsittiin aiemmin puhelinluettelon keltaisilta sivuilta mutta nykyään syötetään Googleen hakusanat: ”tv-korjaaja + kaupungin nimi”.

Optimointi kiinnostaa minua, miten saan asian eteenpäin?
Ota meihin yhteyttä puhelimella tai sähköpostilla. Jos asut lähistöllä niin tulen mielelläni käymään. Voimme kuitenkin kartoittaa kotisivujesi tilanteen myös puhelimessa. Saat meiltä ilmaiseksi tarjouksen optimoinnista. Voit sitten päättää haluatko aloittaa yhteistyön kanssamme.© 2021 TM-Tomera - Google advertising professional | Suomen Tuontipalvelu Oy Auto-Saksasta.fi